Den Danske Bank har fået et pr-problem i Polen

  Polens_Mikolaj_Dowgielewicz_mener_Danske_Bank_har_et_imageproblem

  – Danske Bank har et imageproblem i Polen mener Mikolaj Dowgielewicz (th.), der er særlig minister for EU-forhold til dagbladet Politiken i denne uge.


  Den polske zloty styrtdykker og Danske Bank og deres spekulationer i landets valuta får skylden for det drastiske kursfald.


  – Den Danske Bank har fået et pr-problem i Polen, sagde Mikolaj Dowgielewicz særlig minister for EU-forhold til dagbladet Politiken.

  Flere polske finansaviser har dokumenteret bankens rolle i zlotyen værditab på 40 % – på mindre end et halvt år.

  Klapjagt på rådgiver

  Den polske tabloidpresse er på den baggrund gået direkte efter Danske Banks chefanalytikere Lars Christensen, og kalder ham for ’den danske vampyr’. Bladet har også sendt fotografer til Danmark for at følge bankanalytikerens færden.

  Se artiklen i efakt.pl med Lars Christensen (kun polsk).

  Økonomisk katastrofe

  Bladets chefredaktør Piotr Zablocki siger til Politiken:
  – Det er en økonomisk katastrofe for hundredtusindvis af polakker, at zlotyens værdi er faldet så meget, fordi de (Danske Bank red.) har optaget lån i schweizerfranc og euro.

  Derfor besluttede vi os for, at vise en af de mænd, der har bragt os i denne situation, sagde chefredaktøren.

  Kurstab i Danmark

  Den Dansk Bank havde generalforsamling i København i sidste uge, og her var utilfredsheden med ledelsen i banken også stor. Bankens aktie er en af de danske aktier, der har mistet mest af sin værdi de seneste 12 måneder.