Den gamle bydel i Warszawa skal renoveres nu

  Den_gamle_bydel_i_den_polske_hovedstad_Warszawa_skal_restaureres_for_millioner

  Warszawas gamle bydel, som blev jævnet med jorden under Anden Verdenskrig, skal gennemgå store renoveringer de kommende år. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


  Warszawas gamle bydel, der er blevet rekonstrueret efter Anden Verdenskrig, trænger igen til omfattende renoveringer.


  Bystyret i Polens hovedstad har store planer om ændre den bevaringsværdige bydel. Selv vil kommune bekoste nye fortove og vejbelægninger, et arbejde der skal gennemføres de kommende to år. Warszawa har afsat cirka 40 millioner danske kroner til projektet.

  Private har ikke råd

  De private ejere i den gamle bydel er derimod ikke særlig begejsteret. Nogen mener ikke der skal foretages ændringer, og hovedparten af dem siger at de ikke har råd til det, og slet ikke med det varsel som bystyret i Warszawa har givet.

  50% tilskud

  Bystyret i Warszawa har på den baggrund planer om at betale halvdelen af udgifterne til de mest nødvendige renoveringer.

  – Den slags renovering af gamle huse er meget dyre, og derfor er det forståeligt, at mange ikke har råd til ændringerne uden støtte fra byen, sagde Adam Maruszczak, der er byggeriansvarlig i den polske hovedstad.

  Fra 13 århundrede

  Hovedstadens gamle bydel er det ældste historiske distrikt i byen og blev oprettet i det 13. århundrede. Bydelen blev totalt ødelagt af de tyske bombardementer under Anden Verdenskrig, men blev i årene efter genopbygget.

  Warszawas gamle bydel er på UNESCOs liste over bevaringsværdige steder.