Den hårde frost kræver menneskeliv i Polen

  Polen oplever rekordlave frostgrader, og i denne weekend mistede 16 personer livet i kampen mod frosten. Senere på ugen bliver det værre. Arkivfoto.


  WARSZAWA: 16 mennesker er fundet døde i Polen, frosset ihjel. Metrologerne varsler nattemperaturer på under 30 minus grader flere steder i Polen de kommende dage


  Seksten mennesker er fundet døde i Polen i weekenden – frosset ihjel. Det kunne myndighederne konstatere i går efter at kuldegraderne i landet i denne weekenden var nede på minus 30 grader.

  De næste dage falder temperaturen yderligere, og myndighederne forventer, at kulden vil koste endnu flere menneskeliv, oplyser Polskie Radio.

  Ikke kun hjemløse

  Det er hovedsagligt hjemløse i Polen, der må bukke under for den strenge frost. Men også en 13-årig dreng måtte give op overfor kulden, og frøs ihjel på vej hjem fra skolen.

  Hæren fjerner is

  De ekstreme vejrforhold forårsagede strømafbrydelser og hele provinser i det sydlige Polen var uden strøm. Militæret er sat ind for at fjerne is fra de nedfrosne elkabler, og 8.000 husstande i det sydlige Polen er fortsat uden strøm.

  Dårlige vejrudsigter

  I mellemtiden siger vejrudsigterne, at temperaturen rammer et nyt lavpunkt med minus grader på mere end 30 i den østlige del af landet sidst på ugen.

  Flere steder i Polen er der også yderligere snefald i vente.

  70 døde i januar

  Alene i januar i år har 70 mennesker måtte lade livet i Polen på grund af den strenge vinter.