Den højeste bygning i EU ligger nu i Warszawa

højeste bygning i EU
Den 310 meter høje Varso-skyskraber i Warszawa, blev i weekenden den højeste bygning i EU. Kulturpaladset, som tidligere var Polens højeste bygning, er til sammenligning 237 meter højt. PR-foto.

WARSZAWA: Den højeste bygning i EU ligger nu i den polske hovedstad. I weekenden nåede byggeriet af en ny skyskraber op på 310 meter.


Den højeste bygning i EU er Varso-skyskraberen i Warszawa. I weekenden overhalede bygningen med sine 310 meters højde, Frankfurt Commerzbanks skyskraberen, der er på 259 meter. Dermed er Varso bygningen nu den højeste i EU.

Højeste bygning var Kulturpaladset

I Warszawa overhaler byggeriet Kulturpaladset, som var en gave til polakkerne fra Sovjetunionens diktator Josef Stalin efter Anden Verdenskrig. Kulturpaladset er 237 meter højt.

Lørdag aften blev der sat spir på den nye Varso bygning, der dermed nåede de 310 meter. Nu skal byggeriet færdiggøres, og selv om det først er planlagt til at stå færdigt i 2022, så håber bygherren på at blive færdig allerede i år.

Den nye skyskraber rummer 69.000 kvadratmeter kontorlokaler, og der bliver blandt andet en tre-etager stor restaurant i toppen af bygningen. Der er planlagt udsigtsterrasser på to etager (49. og 53.).

EU’s højeste skyskraber ligger meget tæt på Warszawa Hovedbanegård og Kulturpaladset.

EKSTERNT LINK: Se detaljer om den højeste bygning i EU

Et af de mest kendte kommunistiske symboler i Polen – Kulturpaladset i Warszawa, der er en gave til Polen fra Josef Stalin. Arkivfoto.
Der bygges i Polen som aldrig før. Det følger vi, men vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
Kulturpaladset 2020.