Den polske præsidents bil blev beskudt i Georgien

  president_i_georgien

  Præsident Lech Kaczynski under et tidligere besøg i Georgien.


  Det polske statsoverhoved, præsident Lech Kaczynski og Georgiens præsident, Micheil Saakashvili, var på vej til en flygtningelejr nær grænsen til Sytossetien, da deres bilkortege blev stoppet af en russisk militærpatrulje. Det oplyser den polske radio.


  Den polske præsident, Lech Kaczynski, kom ikke noget til, da den bil, han sad i, blev beskudt under et besøg i Georgien. Med i bilen var også den georgiske præsident.

  Kort efter, bilerne var standset, blev de beskudt af ukendte gerningsmænd. Hverken de to præsidenter eller andre i bilerne i konvojen blev såret under episoden.

  Fredsaftalen bliver ikke overholdt

  På en pressekonference senere søndag sagde Lech Kaczynski, at episoden klart viser, at fredsplanen for Georgien ikke bliver overholdt.

  Planen indeholder seks punkter og blev forhandlet på plads af den franske præsident Sarkozy. I følge planen skulle der ikke være russiske tropper i det område, hvor de to præsidenter blive standset.

  Lech Kaczynski appellerede til EU og USA til at være opmærksomme på den kendsgerning, at Rusland ikke overholder fredsaftalen. ‘

  Præsidenten er på besøg i Georgien for at deltage i festlighederne i forbindelse med markeringen af femårsdagen for den fredelige ‘Roserevolution’. Den markerede afslutningen på den postkommunistiske æra.

  Polen støtter Georgien

  Polen og ikke mindst præsident Kaczynski har været en stærke støtter til Georgien gennem hele konflikten med Rusland.

  Den begyndte, da de georgiske udbryderrepublikker, Sytossetien og Abkazien, brød med Georgien og erklærede sig som selvstædige stater. Rusland anerkendte selvstændigheden.

  Da georgiske tropper rykkede ind i udbryderrepublikkerne, svarede Rusland igen med et angreb på Georgien. Den franske præsidents fredsplan betød, at russerne lovede at forlade georgiske territorium