Det første kriminologi museum i Polen åbnet i Gdansk


  GDANSK: Polen har fået sit første kriminologi museum, som er blevet åbnet ved Gdansk Universitet.


  Det nyåbnede museum inviterer bag kullisserne af kriminalistikken. Medarbejderne på museet understreger dog, at kun dem med nerver af stål skal besøge udstillingen.

  Autentiske genstande

  Domstolene, anklagemyndighederne og politiet fra Gdansk har forsynet museet med forskellige autentiske genstande, der blev brugt af forbrydelserne i løbet af de sidste årtier. Museets udstilling består af bl.a. en stor kollektion af våben, redskaber anvendt til at bryde ind, en samling af politiuniformer fra forskellige lande, menneskelige organer i formalin, falske penge, samt en kollektion af retsmedicinske fotografier og kriminalistisk dokumentation af kendte sager.

  En mumie fra Gdansk

  En af de mest interessante objekter i museet er mandlig lig, som er blevet naturligt mumificeret for 300 år siden. Den unikke mumie blev fundet ved et tilfælde under anlægsarbejder i Gdansk.

  Seriemorder fra Pommern

  En del af udstillingen drejer sig om seriemorderen fra Pommern region, Pawel Tuchlin. Han blev dømt i fierserne for mord på 11 kvinder. Museet er i besiddelse af bl.a. billeder af ham og hans ofre, hammeren brugt til at myrde kvinderne og galgen, som seriemorderen blev hængt i.

  Kriminologi Museet i Gdansk blev åbnet den 25. januar ved Gdansk Universitet.