Død polak gik fra lighus og på værtshus igen

lighus_polen

En vagt på et hospital i det sydlige Polen fik sig en overraskelse, da en 25-mand der var erklæret død bankede for at få et tæppe, da han frøs. Arkivfoto.


WROCLAW: En 25-årig vodkaramt polak blev erklæret død af hjertestop, men vågnede op i lighusets køleboks og gik på værtshus igen.


I den lille by Kamienna Gora sydvest for Wroclaw overraskede 25-årige Kamil alt og alle, da han vågnede op efter at være blevet erklæret død af hjertestop, skriver flere polske medier lørdag.

Ramt af hjertestop

Den unge polak havde været på værtshus, hvorefter han følte sig dårlig efter et massivt indtag af vodka. Han gik udenfor og faldt kort tid efter omkuld, ramt af hjertestop. Flere forbipasserende kom ilende og tilkaldte hurtigt hjælp, samtidig med at der blev gennemført flere redningsforsøg. Men intet hjalp.

Opgav redning

Kamil blev herefter kørt på hospitalet, hvor man trods flere forsøg måtte opgive at redde hans liv. Et hjertestop havde ramt polakken, og han stod ikke til at redde. Herefter blev han kørt i lighuset, hvor han blev anbragt i en fryseboks.

Senere samme dag kunne en vagt på hospitalet høre mærkelige lyde fra rummet i lighuset med køleboksene.

Har du et tæppe?

– Jeg var sikker på, at det var et indbrud, unge mennesker laver nogen gange sjov med lighuset, men lydene kom fra køleboksene. Med rystende hænder åbnede jeg en af lågerne, og der fandt jeg et nøgent lig, der bad mig om et tæppe, fortæller vagtmanden.

Slingrekurs hjem

Vagten tilkaldte politiet og en læge der hurtigt kom til lighuset, og konstaterede overraskende at den 25-årige Kamil var stået op fra de døde. Han fik sine ejendele igen, og spurgte høfligt om han måtte tage hjem. Og da han var ok efter et lægetjek, pakkede han sine ting og tog afsted og sagde pænt tak.

På vejen hjem fortrød han dog, og gik på værtshus igen. Men når man overlever sin egen død, så skal det vel også lige skylles ned.