Dommer suspenderet efter Kaczynski satire

  pis_nazi_kaczynski

  Et satirebillede med Jaroslaw Kaczynski i tysk outfit og med PiS-logoer, har betydet at en dommer i Poznan er blevet suspenderet fra sit arbejde. Privatfoto.


  POZNAN: En ansat hos anklagemyndigheden er blevet suspenderet, efter at have hængt et billede op af Jaroslaw Kaczynski i en satirisk indpakning.


  En anklager fra Poznan er suspenderet. Han har hængt en gammel tysk propaganda plakat op på sit kontor. Den var oprindelig lavet for NSDAP-nazisterne under Anden Verdenskrig, men han har udskiftet nazi-tegn med PiS-logoer og i stedet for Adolf Hitler, er det Jaroslaw Kaczynskis ansigt der er indsat.

  I teksten står der: Ein Volk, ein PiS ein Katschor.

  Det er nu den National anklagemyndighed for interne forhold, der skal undersøge om billedet skal føre til yderligere straf for den uheldige dommer. Enhedens opgaver er blandt andet at slå ned på fascisme, racisme og nazisme.

  Skjult på kontoret

  Satire-tegningen var mindre end A4, og var placeret så gæster på hans kontor ikke kunne se den. Men alligevel blev dommeren opdaget og afsløret, og risikere nu yderligere konsekvenser end at være suspenderet fra sit job.