Donald Tusk kan vinde et præsidentvalg i Polen

  donald_tusk_scorer_to_gange_i_kampen_italien_-_polen_der_ender_2_-_7

  Den tidligere polske statsminister og nuværende EU-præsident Donald Tusk, ville vinde et præsidentvalg i Polen i dag, hvis der var valg nu. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Hvis Donald Tusk stillede op i en anden valgrunde i dag mod Polens nuværende præsident Andrzej Duda, ville Donald Tusk vinde.


  En ny IPSOS undersøgelse viser, at hvis der var præsidentvalg i Polen og hvis Donald Tusk og Andrzej Duda var kandidaterne i anden valgrunde, så vil Donald Tusk vinde valget med en lille margin. Opbakningen til Donald Tusk kommer efter det polske forsøg på at hindre ham i at fortsætte som EU præsident.

  Polsk præsident populær

  Undersøgelsen er overraskende, da en polsk præsident normalt nyder opbakning fra mellem 70 og 80 procent af polakkerne efter de første par års virke. I målinger for tiden står den polske præsident Andrzej Duda som den mest populære politiker i Polen, men han nyder kun opbakning fra lidt over 50 procent.

  Meget lille forskel

  Undersøgelsen er gennemført den 17. til den 19. marts og viser, at Donald Tusk ville få 50,1 procent af stemmerne, mens Andrzej Duda ville få 49,9 procent af stemmerne.