Donald Tusk lover polakker en bedre jul til næste år

Jul Polen
Donald Tusk har juleaften udsendt et tweet, hvor han lover polakkerne en bedre jul næste år – befriet for ondskab og løgne. Arkivfoto.

SOPOT: Tidligere statsminister og EU-præsident Donald Tusk, lover en bedre jul til næste år – befriet for ondskab og løgne.


Jul i Sopot: Donald Tusk udsendt juleaften en usædvanlig julehilsen. Og det er ikke blot en hilsen. Den tidligere statsminister lover at julen næste år bliver mere glædelig. Det skriver han på Twitter.

– Jeg vil gerne give jer alle en gave til jul. Den næste jul bliver bedre, og Polen vil blive befriet fra ondskab og løgne, skrev Donald Tusk med henvisning til Kaczynski-regeringen.

Meddelelsen kommer på et tidspunkt hvor den polske regering har problemer på alle fronter. Senest er Kaczynski-regeringen blevet afsløret i omfattende aflytninger af oppositionspolitikere. Priserne stiger voldsomt i Polen, konflikterne med EU kan betyde at Polen står uden økonomisk støtte fra EU og regeringens indsats i corona-pandemien er også udsat for massiv kritik.

Donald Tusk er leder af det største oppositionsparti Borgernes Platform (PO), og han har et erklæret mål om at samle oppositionen, og få væltet Kaczynski-regeringen.

Det lover han nu som julegave til polakkerne næste jul.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00