Donald Tusk tiltrådt som ny EU-præsident

  Helle_Thorning-Schmidt_på_besøg_i_Polen_hos_Donald_Tusk_polennu

  Danmarks statsminister Helle Thorning Schmidt sammen med den tidligere polske statsminister Donald Tusk, der i dag er begyndt i sit nye top-job i EU. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Polens tidligere statsminister Donald Tusk springer ud på engelsk i det første interview i forbindelse med hans indsættelse som EU-præsident. Se også video her.


  Polens tidligere præsident Donald Tusk, tiltræder i dag jobbet som præsident for EU. Et job han ifølge danske medier fik i konkurrence med danske Helle Thorning Schmidt. I sit første interview i forbindelse med hans indsættelse i jobbet i dag, fortæller han om sin baggrund og visioner. Se hele videoen herunder.

  Tale på engelsk

  Det vil formentlig overraske mange danske medier og politikere, at samtalen gennemføres på engelsk. Danske kritikere, der havde håbet på et dansk valg til topjobbet, havde netop angivet Donald Tusk’s ikke-tilstedeværende engelskkundskaber, som årsag til at danske Helle Thorning skulle havde jobbet.

  Læs om Tusk

  Læs også polennu.dk’s leder om valget af Donald Tusk, som blev udgivet i forbindelse med hans udnævnelse den 31. august.

  LÆS LEDER
  polennu.dk: Europa har truffet et klogt valgt