Donald Tusk vil lave aftaler om naturgas med Kuwait og Qatar

  Polens_regeringsleder_Donald_Tusk_er_i_Mellemøsten

  I går kunne Donald Tusk fejre 1 års dag for sin indsættelse som regeringschef i Polen. I dag er han i Mellemøsten for at lave aftaler om naturgas.


  Den polske premierminister Donald Tusk er taget til Mellemøsten. Her skal han mødes med ledere i Kuwait og Qatar for at tale om øget økonomisk samarbejde og om køb af naturgas.


  Polens regeringschef er, på 1-års dagen for sin indsættelse, taget til Mellemøsten i et forsøg på at styrke samhandlen mellem de arabiske lande og Polen. Donald Tusk skal i disse dage mødes med ledere fra Kuwait og Qatar om køb af bl.a. naturgas, så polakker og polske virksomheder bliver mindre afhængige af gas fra Rusland.

  Nye gasinstallationer

  Markedsanalytiker Andrzej Szczesniak fremhæver, at Qatar er en af verdens største producenter af naturgas i verden. Han advarer imidlertid om, at polske aftaler med arabiske lande ikke altid er endt positivt, men at import af naturgas fra Mellemøsten er et attraktivt alternativt, for at mindske Polens afhængighed af energi fra Rusland. En del af regeringens energipolitiske program er at bygge nye gasledninger og en gasterminal, der skal placeres ud til Østersøen i den nordlige del af Polen.

  Kemisk industri og kurbad

  Flere arabiske forretningsfolk har – i forbindelse med forberedelserne til Donald Tusks besøg i Mellemøsten – vist stor interesse for investeringer i Polen. Det er især den kemiske industri og de populære polske kur- og wellness steder, som de arabiske investorer er interesseret i.