DONG har købt sin tredje vindmøllepark i Polen

  DONG_bygger_sin_tredje_vindmøllepark_i_Polen
  En ny lov om vindmølleparker, har fået Polens fungerede statsminister til at kræve en kommission om vindmøller og loven om vindmølleparker nedsat. Han betegner den nye lov som en ny Nord Stream 3 forbindelse. Arkivfoto.

  Danske vindmøller er allerede synlige langs Østersø-kysten i den nordvestlige del af Polen. Tidligere på måneden åbnede LM Glasfiber en fabrik til verdens største vindmølle-vinger, og nu har DONG investeret i sin tredje polske vindmøllepark. Arkivfoto.


  Den statsejede danske energikoncern DONG investerer 600 millioner kroner i sit tredje vindmølleprojekt i Polen, meddelte koncernen i går.


  Danmarks nationale energiselskab DONG har købt det polske vindmølleprojekt Karcino i det nordvestlige hjørne af Polen.

  600 mio kroner

  Parken ventes at være i drift allerede næste år, og det samlede anlægsbudget er på 600 millioner danske kroner.

  – Købet af Karcino-projektet styrker DONG Energy’s position i Polen, hvor der er gode muligheder for vindenergiproduktion og attraktive afregningsvilkår. Vi er derfor glade for at kunne iværksætte etableringen af vores tredje vindmøllepark i landet. Projektet er et led i vores strategi om at udbygge de vedvarende energikilder, siger direktøren for DONG Energy Anders Eldrup.

  Godkendelser på plads

  DONG Energy har købt aktierne for 38 millioner kroner af det Eurotrust-ejede selskab Aktiv Wind ApS. DONG meddeler, at købet ikke vil få indflydelse på forventningerne til årets resultat.

  De nødvendige myndighedsgodkendelser og byggetilladelser er allerede på plads.

  Tredje projekt

  I Polen driver DONG Energy i forvejen vindmølleparken Lake Ostrowo og er i færd med at opføre en vindmølleparken i Karnice. Begge parker har en kapacitet på omkring 30 MW og ligger i samme område som det nyeste vindmølleprojekt Karcino, der har en årlig kapacitet på 51 MW.

  Godt for Polen

  Alternativ energi, som vindkraft, er vigtig for polakkerne der på grund af den store afhængighed af kul, endnu har lang vej for at nå målene i EU’s klimapakke, som blev aftalt mellem landene i december sidste år.

  Derfor hilses de ny danske investeringer i alternative energikilder særligt velkomne her i Polen, siger en talsmand for borgmesteren i Vestpommeren Amt til polennu.dk.