DR optager koncert med polsk eliteorkester

  capella_cracoviensis_rudersdal

  Orkesteret Capella Cracoviensis er fra Krakow og består af 30 musikere der tirsdag giver koncert i Holte.
  Foto: Tibor-Florestan, Pluto Photography.


  HOLTE: Rudersdal Sommerkoncerter har tirsdag besøg af det polske eliteorkester Capella Cracoviensis i Gl. Holte Kirke.


  Orkestret Capella Cracoviensis fra Krakow giver i aften koncert i Holte. Orkesteret har specialiseret sig i originale instrumenter og spiller et program med musik fra barokken og renæssancen. Koncerten optages af DR til senere transmission.

  30 musikere

  De 30 musikere i Capella Cracoviensis og dirigenten Jan Tomasz Adamus har siden 2012 hvert år rejst ud i verden for at promovere den tidlige musik fra hjemlandet og har besøgt alle verdenshjørner. I 2018 er turneens titel “GO EAST! GO NORTH!”, og der spilles kun én koncert i hvert land. I Danmark faldt valget på Rudersdal, og koncerten finder sted i Gl. Holte Kirke. Ud over polsk barokmusik af Mikolaj Zielenski (1560-1620) og Marcin Mielczewski (1600-1651) er der også værker af bl.a. den bøhmiske Heinrich Ignaz Franz von Biber og italienske Giovanni Gabrieli på programmet.

  Ingen polsk barok

  Igennem det 20. århundrede er Polen blevet kendt som et land, der har fostret mange internationalt anerkendte komponister. Men når det gælder barok-komponister, har polakkerne være overskygget af kollegerne fra især Tyskland og Italien. De polske værker er heller ikke blevet allemandseje som Bach, Händel, Vivaldi og Corelli er blevet det.

  Koncerten optages af DR.

  Rudersdal Sommerkoncerter

  Det er Rudersdal Sommerkoncerter der står bag arrangementet. Hvert år i august byder arrangøren på kammerkoncerter med et repertoire fra de seneste 800 år. Festivalens motto er “Smuk musik – smukke steder”, og koncerterne spilles rundt på forskellige steder i kommunen. Sommerkoncerterne har fokus på Central- og Østeuropa. Rudersdal Kommune er netop kåret som bedste kultur-kommune 2018.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Rudersdal Sommerkoncerter