Dyb medfølelse fra Polens præsident til Paris

  Bronislaw_Komorowski_forlader_Ukraine

  Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens præsident Bronislaw Komorowski fordømmer terroranslaget i Paris, hvor 12 personer meldes dræbt.


  Polens præsident Bronislaw Komorowski fordømmer i stærke vendinger terrorangrebet i Paris, der kostede 12 mennesker livet.

  Terrorister på redaktion

  Mindst tre mænd gik i en velforberedt aktion ind i redaktionslokalet for et satirisk magasin i Paris, og skød om sig. To politibetjente og ti medarbejdere på magasinet er dræbt. Flere er kvæstet, og fem er fortsat i overhængende livsfare.

  Til kollega

  I en besked til Frankrigs præsident Francois Hollande, skriver Komorowski, at han er dybt rystet over nyheden om det tragiske terrorangreb på Charlie Hebdo redaktionen.

  – Jeg vil på vegne af vore nation, sende den dybeste medfølelse, skriver han.

  Fordømmelse

  – Jeg fordømmer på det kraftigste denne barbariske voldshandling, som er et angreb på de grundlæggende værdier i den frie verden. Vi er solidariske med det franske folk i denne vanskelige tid.

  Gerningsmænd på flugt

  Ingen har taget ansvaret for terrorhandlingen, men mistanken retter sig mod ekstreme islamiske miljøer, da magasinet har modtaget flere trusler på grund af deres satiriske tegninger om muslimer.

  Hvordan kunne det ske?

  Den tidligere danske PET-chef, Frank Jensen, siger til TV2 News, at han undre sig over, at det kunne lade sig gøre for gerningsmændene at trænge ind i bygningen, og dræbe så mange, da stedet burde være sikret mod den type angreb.

  Elitesoldater?

  Flere iagttagere har noteret sig, at gerningsmændene talte perfekt fransk, og var yderst veltrænede.

  Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, der er i den polske hovedstad i dag, talte til det franske folk på fransk i forbindelse med de tragiske dødsfald i dag.