semifinale
WARSZAWA: I en fremragende fodboldkamp vandt Italien torsdag 2-1 over Tyskland. Dermed sluttede EM 2012 i Polen.
LÆS  Polsk fodbold landsholdsspiller til FC Midtjylland


Tre ugers fodboldfest i Polen er forbi. Onsdag spillede Italien og Tyskland den sidste EM 2012 fodbold-kamp på polsk jord.

Efter en fremragende indsat vandt Italien fortjent semifinalen over storfavoritterne fra Tyskland, som i høj grad også bidrog til at gøre kampen mindeværdig.

Italienerne skal nu til EM 2012’s allersidste kamp, nemlig finalen på søndag mod nabolandet Spanien i Ukraines hovedstad Kiev.

Flest til åbningskampen

55.540 tilskuere overværede semifinalen på det Nationale Stadion i Warszawa, da tyskerne blev slået ud af slutrunden.

Den fodbold-kamp, der på et polsk EM stadion trak flest tilskuere, var åbningskampen den 8. juni mellem Polen og Grækenland.

Tusinder i fan-zoner

Mange har også fulgt kampene udenfor stadion, blandt andet i de såkaldte “Fan-zones” i de i alt otte EM byer i Polen og Ukraine.

Rekorden for fleste tilskuere i alle fan-zonerne tilsammen blev sat 16. juni, hvor Polen spillede sin sidste gruppekamp mod Tjekkiet, og Grækenland mødte Rusland.

Den aften var der 455.000 gæster i fan-zonerne.

Polen-Rusland var et seerhit

Polens kamp mod Rusland blev turneringens største hit blandt de polske tv-seere. I gennemsnit fulgte 14,7 polakker med i kampen, og da seertallet var på sit højeste, var det på 16,2 millioner.

Ny landstræner 10. juli

Som bekendt lykkedes det ikke Polen at gå videre fra gruppespillet. Holdet sluttede sidst i gruppe A, og landstræner Franciszek Smuda stoppede som landstræner.

Det polske fodboldforbund PZPN har meddelt, at hans afløser vil blive udnævnt 10. juli.

LÆS  Polen fører suverænt på vejen til fodbold EM 2020
LÆS  Kraul: Det bliver en lige og spændende kamp