EM 2012 i Polen slutter med fodbold-fest for Italien

semifinale

Italiensk jubel på Det Nationale Stadion i Warszawa, da tyskerne overraskende blev slået ud af EM 2012 i fodbold. Foto: UEFA


WARSZAWA: I en fremragende fodboldkamp vandt Italien torsdag 2-1 over Tyskland. Dermed sluttede EM 2012 i Polen.


Tre ugers fodboldfest i Polen er forbi. Onsdag spillede Italien og Tyskland den sidste EM 2012 fodbold-kamp på polsk jord.

Efter en fremragende indsat vandt Italien fortjent semifinalen over storfavoritterne fra Tyskland, som i høj grad også bidrog til at gøre kampen mindeværdig.

Italienerne skal nu til EM 2012’s allersidste kamp, nemlig finalen på søndag mod nabolandet Spanien i Ukraines hovedstad Kiev.

Flest til åbningskampen

55.540 tilskuere overværede semifinalen på det Nationale Stadion i Warszawa, da tyskerne blev slået ud af slutrunden.

Den fodbold-kamp, der på et polsk EM stadion trak flest tilskuere, var åbningskampen den 8. juni mellem Polen og Grækenland.

Tusinder i fan-zoner

Mange har også fulgt kampene udenfor stadion, blandt andet i de såkaldte “Fan-zones” i de i alt otte EM byer i Polen og Ukraine.

Rekorden for fleste tilskuere i alle fan-zonerne tilsammen blev sat 16. juni, hvor Polen spillede sin sidste gruppekamp mod Tjekkiet, og Grækenland mødte Rusland.

Den aften var der 455.000 gæster i fan-zonerne.

Polen-Rusland var et seerhit

Polens kamp mod Rusland blev turneringens største hit blandt de polske tv-seere. I gennemsnit fulgte 14,7 polakker med i kampen, og da seertallet var på sit højeste, var det på 16,2 millioner.

Ny landstræner 10. juli

Som bekendt lykkedes det ikke Polen at gå videre fra gruppespillet. Holdet sluttede sidst i gruppe A, og landstræner Franciszek Smuda stoppede som landstræner.

Det polske fodboldforbund PZPN har meddelt, at hans afløser vil blive udnævnt 10. juli.