Oskar Schindler lavede flere lister med jøder, der skulle arbejde på hans fabrik for at blive skånet for døden i Auschwitz.


Liste med 801 navne på jøder som Schindler reddede fra tyskerne under Anden Verdenskrig er fundet på et bibliotek i Australien.


En af de originale lister som Oskar Schindler lavede på sin fabrik ved Krakow, for at redde jøder fra Nazitysklands udryddelseslejre, er dukket op på et bibliotek i Australien.

13 sider

De 801 navne, der er fordelt på 13 sider, blev fundet i en kasse med noter fra den australske forfatter Thomas Keneally. Han har skrevet bogen, som var forlægget for instruktør Steven Spielbergs Oscar-vindende storfilm ’Schindlers liste’.

Gemt i LA

Keneally fik listen for 30 år siden, oplyser polsk radio. Forfatteren var på besøg i en butik i Los Angeles, der var ejet af en af de jøder Schindler reddede – Leopold Pfefferberg.

Pfefferberg havde gemt listen, men gav den til Keneally, fordi han ville have forfatteren til at skrive historien om Schindler.

På New South Wales State Library i Sydney havde man ingen anelse om, at listen befandt sig blandt de i alt seks kasser notater, som biblioteket købte i 1996 af Keneally.