En polak død og tre andre indlagt i Nordjylland

  Hirtshals_Havn_polak_død

  En polak er død, og tre andre polakker er indlagt på hospitaler i Aalborg og Hjørring, efter at være blevet fundet livløse på bunden af et lastrum i et skib fra Gdansk, tirsdag aften. PR-foto.


  HANSTHOLM: Fire polakker er fundet livløse i lastrummet på et fragtskib. En polak er død og tre andre er indlagt i Nordjylland.


  En polak er død og tre andre er indlagt, men uden for livsfare. De blev tidligere tirsdag aften reddet op af et lastrum på et fragtskib fra Gdansk, der befinder sig i Hanstholm Havn i Thy, Nordjylland.

  Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet.

  Alarm 18.30

  – Vi har en sag oppe ved Hanstholm Havn, hvor vi her klokken 18.30 får en melding om, at der er blevet fundet flere livløse personer på bunden af et skib, siger vagtchef Anders Olesen til ekstrabladet.dk.

  Uden for livsfare

  Den afdøde polak blev erklæret død ved havnen, mens de tre andre blev kørt til behandling på hospitalerne i Hjørring og Aalborg, men er nu meldt uden for livsfare, oplyste politiet sent tirsdag.

  Polsk fragtskib

  Der er tale om det polske fragtskib Corina fra Gdansk. Ifølge politiet er det en besætning bestående af 12 polakker.
  Ambulancer og redningshelikoptere blev hastekaldt og var massivt tilstede under redningsaktionen.

  Træpiller og iltmangel

  I lastrummet er der også fundet træpiller, som menes at have drænet lastrummet for ilt, men det er foreløbig blot en af flere teorier.

  Arbejdstilsynet skal nu finde årsagen til ulykken. Det polske skib anløb Hanstholm Havn tirsdag morgen.