Endnu to polakker overfaldet i England

  hatecrime_mod_polak

  Det var på dette sted, at en polak døde for en uge siden, efter at han og en anden polak var blevet udsat for et groft overfald af en flok teenagere. Lørdag nat blev to polakker igen overfaldet i samme engelske by. Foto: British Poles.


  OPDATERET: Få timer efter mindehøjtidelighed for myrdet polak var afsluttet, blev to polakker igen overfaldet i Harlow. Tre ministre rejser til England mandag.


  Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski, justitsminister Zbigniew Ziobro og indenrigsminister Mariusz Blaszczak rejser til England mandag, oplyser udenrigsministeriet. Beslutningen kommer efter efter at to polakker igen er blevet overfaldet i en hatecrime, som engelsk politi selv betegner overfaldet.

  Polens ambassadør i London vil mødes med de lokale myndigheder i Harlow mandag.

  Lige efter mindehøjtidelighed

  Det voldelig overfaldet skete få timer efter, at næsten tusinde mennesker havde været samlet for at mindes en afdød polak, der blev brutalt myrdet at engelske teenagere, da han besøgt en pizzabar i byen sammen med sin polske kammerat.

  Overfaldt udenfor pub

  Ifølge politiet i Essex blev de to polakker overfaldet udenfor en populær pub i Harlow ved halvfire tiden natten til søndag. Politiets foreløbige undersøgelser tyder på, at fire eller fem mænd overfaldt de to polakker, der blev indlagt med brækkede knogler og blå mærker.

  Begge mænd er uskrevet fra hospitalet igen.

  Lovet beskyttelse

  Den britiske udenrigsminister besøgte sin polske kollega i den forgangne uge, hvor han lovede øget beskyttelse af polakker på de britiske øer. Antallet af såkaldte hate-crimes er eksploderet, efter at Storbritannien stemte nej til fortsat medlemskab af EU. Efter det nye overfald, har Polens regering besluttet at sende ikke mindre end tre ministre til England.