Englands premierminister afviser polsk kritik

  downing_street_facebook

  Trods juletræ foran den britiske premierministers bolig i Downing Street nummer 10, så er der ingen julefred mellem regeringschefen og Polen. Fra Facebook.


  LONDON: Englands premierminister afviser polsk kritik, efter at have kaldt den polske indvandring for en stor fejltagelse.


  Den britiske premierministers kontor i Downing Street oplyser, at den britiske premierminister David Cameron vil fortsætte med at presse på for at EU ændrer reglerne for indvandring.

  Polsk kritik

  Det sker efter kritik af Lech Walesa og lederen af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) Jaroslaw Kaczynski af de britiske holdninger til polakker.

  Downing Street svarer igen på kritikken:

  Lære af fejl

  – Premierminister Cameron mener, at regeringen bør tage ved lære af de fejl den tidligere Labour-regeringen lavede med indvandringen, og regeringschefen vil i fremtiden indføre strammere overgangsperioder, hedder det i en erklæring.

  – Indtil da vil han sikre, at folk kommer til England for at arbejde og ikke bare for at søge fordele, siger en talsmand for Downing Street.

  Stor fejltagelse

  Udtalelsen kommer efter Lech Walesa, Jaroslaw Kaczynski og andre har kritiseret den britiske regeringsleder udtalelser på topmødet i Bruxelles i sidste uge. Her sagde David Cameron blandt andet, at åbningen af det britiske arbejdsmarked for polakkerne var en “stor fejltagelse”.

  Irrationelt og kortsynet

  Lech Walesa udtaler til TVN24 om sagen:

  – Polakkerne gjorde en ende på kommunismen, og Storbritannien har profiteret betydeligt på det. Den britiske premierminister opfører sig irrationelt og kortsynet.

  PiS-talsmand Marcin Mastalerek siger, at Kaczynski brev er et udtryk for, at Camerons bemærkninger er “uacceptable”.

  PiS-parlamentsmedlem Ryszard Czarnecki siger, at Storbritannien har tjent milliarder af pund de seneste ti år på den polske arbejdskraft.

  Polen blev medlem af EU i 2004.