Erdogan sender F-16 fly og droner til Polen

Erdogan og Duda
Den polske præsident Andrzej Duda er i Ankara hvor han mandag mødtes med sin tyrkiske kollega Erdogan. Ny sender Tyrkiet F-16 fly og droner til Polen. Foto: Jakub Szymczuk, KPRP.

ANKARA: Polens præsident Andrzej Duda og hans tyrkiske kollega Erdogan har indgået en aftale om tyrkiske F16 fly og droner til Polen.


Den polske præsident er i Ankara i Tyrkiet, hvor han mødtes med sin tyrkiske kollega Erdogan mandag. De to har lavet en aftale der betyder, at Tyrkiet nu sender F16 fly til NATO-enheden i Østersøen. Aftalen betyder også, at Polen køber for næsten en milliard zloty droner i Tyrkiet, skriver dagbladet Rzeczpospolita.

– Som en del af NATO-missionen i Østersøområdet vil Tyrkiet snart indsætte F-16-jetfly i Polen, meddelte den tyrkiske præsident Erdogan under mødet med Andrzej Duda i Ankara.

Erdogan og Duda aftale

Præsident Duda henledte på mødet opmærksomheden på de aftaler, der er blevet underskrevet under besøget. Ikke mindst Polens køb af tyrkiske ubemandede luftfartøjer, der er i stand til at bære våben.

– Jeg er glad for, at vi handler sammen i NATO og har fælles mål, og det vigtigste er at holde vores lande sikre og at begrænse de militære trusler i områderne omkring vores lande og landene i NATO, sagde den polske præsident Duda i Ankara.

Tyrkiske droner i Polen

Polen har aftalt at købe 24 bevæbnede Bayraktar TB2-drone systemer, og aftalen omfatter også træning og logistik. Den første levering finder sted allerede i år, og samtlige 24 skal være leveret inden 2024, oplyser Polens forsvarsministerium.

LINK: Polens forsvarsministerium

Flere polske nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.