EU-flag brændes af live på polsk stats tv

  eu_flag_afbraending

  Formanden for Uafhængighedsmarchen i Warszawa, der blev gennemført på nationaldagen, har indrømmet at det var ham der satte ild til et EU-flag på 100 års dagen. Han undskylder, og siger samtidig, at han er parat til at tage straffen. Privatfoto.


  WARSZAWA: På nationaldagen blev EU-flag brændt af i den officielle march, og nu viser det statskontrollerede polske TVP nye afbrændinger af det blå-gule flag. Denne gang helt planlagt i et tv-studie.


  Det har affødt reaktioner, at der flere gange i et program på den statskontrollerede public service-tv-kanal TVP, er blevet brændt EU flag af for åben skærm. Afbrændingerne foregik planlagt og kontrolleret – til stor fornøjelse for ildspåsætteren i tv-studiet og værten. Handlingen er næppe gennemført uden accept fra den polske regering, som sidder tungt på tv-stationen.

  EU-flag brændt på 100 års dag

  På 100 årsdagen i sidste weekend blev der også brændt EU-flag. Det var i den officielle march med deltagelse af blandt andet Polens præsident og statsminister. Siden er det kommet frem, at det var formanden for Uafhængighedsmarchen, der brændte de blå-gule flag af. Trods det store politi og militært opbud på 100 års dagen, lykkedes det at brænde EU-flag af mindst to gange.

  Imens fortsætter konflikterne mellem den polske ledelse og EU-partnerne på uformindsket styrke. Der er dog ikke rapporter om, at der er brændt polske flag af i Bruxelles.