eu_flag_afbraending
WARSZAWA: På nationaldagen blev EU-flag brændt af i den officielle march, og nu viser det statskontrollerede polske TVP nye afbrændinger af det blå-gule flag. Denne gang helt planlagt i et tv-studie.

Det har affødt reaktioner, at der flere gange i et program på den statskontrollerede public service-tv-kanal TVP, er blevet brændt EU flag af for åben skærm. Afbrændingerne foregik planlagt og kontrolleret – til stor fornøjelse for ildspåsætteren i tv-studiet og værten. Handlingen er næppe gennemført uden accept fra den polske regering, som sidder tungt på tv-stationen.

EU-flag brændt på 100 års dag

På 100 årsdagen i sidste weekend blev der også brændt EU-flag. Det var i den officielle march med deltagelse af blandt andet Polens præsident og statsminister. Siden er det kommet frem, at det var formanden for Uafhængighedsmarchen, der brændte de blå-gule flag af. Trods det store politi og militært opbud på 100 års dagen, lykkedes det at brænde EU-flag af mindst to gange.

Imens fortsætter konflikterne mellem den polske ledelse og EU-partnerne på uformindsket styrke. Der er dog ikke rapporter om, at der er brændt polske flag af i Bruxelles.