EU giver Polen sidste advarsel inden retssag

  dommer_hoejeste_ret_arkiv_polen

  Striden mellem Polen og EU fortsætter med uformindsket styrket. Nu har EU-kommissionen givet polakkerne en frist på en måned. Hvis ikke der bliver rettet op på forholdene, vil EU indlede endnu en retssag mod Polen. Arkivfoto.


  BRUXELLES: EU-kommissionen besluttede tirsdag, at give Polen 30 dage til at ændre nye love om retssystemet. Næste skridt bliver EU-domstolen.


  Polen har en måned til at rette ind. Ellers kan sagen gå videre til EU-Domstolen. Så klar er meldingen til polakkerne, efter en stribe af problemer og konflikter mellem Polen og EU.

  En måneds frist

  – De polske myndigheder har en måned til at træffe de nødvendige foranstaltninger, hedder det i en pressemeddelelse som EU-kommissionen har udsendt.

  – Hvis de polske myndigheder ikke træffer passende foranstaltninger, kan kommissionen beslutte at henvise sagen til EU-Domstolen, hedder det.

  Anti-demokratisk

  EU-Kommissionen og hovedparten af medlemslandene mener, at Polen med de nye love er i gang med at underminere de polske domstoles uafhængighed. Men det afviser den polske regering, der mener at forslaget er demokratisk. Det er til trods for, at lovgivningen er et klart brud på magtens tredeling, som er fundamentet i et demokratisk land.
  Sidst i juli fik Polen i en såkaldt åbningsskrivelse, der er første skridt på vejen mod retten, en måned til at svare. Men de polske svar har ikke været gode nok, mener kommissionen.

  Det vurderes, at Polen igen vil ignorere EU’s anbefalinger, og derfor vil sagen formentlig ende ved EU-domstolen.

  LÆS MERE
  EU-kommissionen: Pressemeddelelse om Polen