EU har mistet tålmodigheden og indleder retssag

  retssag_mod_polen_for_flygtninge

  EU’s migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos indleder nu retssag mod Polen, efter at landets regering har afvist at tage imod flygtning. Europa handler ikke kun om få penge eller sikkerhed, selv om begge dele er vigtige siger kommissæren ifølge Ritzau. Arkivfoto.


  STRASBOURG: Polen, Tjekkiet og Ungarn bliver nu retsforfulgt, efter at landene ikke har efterkommet aftalerne om flygtninge i EU trods advarsler.


  EU-Kommissionen tager nu det første formelle skridt på vejen til retssager mod Polen, Tjekkiet og Ungarn, fordi de ikke vil tage imod EU’s kvoteflygtninge. Det siger EU’s migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, tirsdag i Strasbourg efter EU-Kommissionens ugentlige møde, skriver Ritzau.

  Tid til handling

  – Der har været forsinkelser og diskussioner nok. Det er tid til handling, siger Avramopoulos på et pressemøde.

  Avramopoulos gav i maj Polen, Tjekkiet og Ungarn en sidste chance for at rette ind, før EU-Kommissionen ville åbne procedurer for overtrædelse af EU-traktaten.

  Tre passive lande

  – Jeg beklager at se, at trods vores gentagne opfordringer til at omfordele har Tjekkiet, Ungarn og Polen endnu ikke taget de nødvendige skridt, siger han.

  – Derfor har kommissionen besluttet at indlede procedurer for brud på traktaten mod de tre medlemslande, siger han.

  Samarbejde begge veje

  Avramopoulos siger, at “Europa handler ikke kun om at anmode om penge eller sikkerhed, selv om begge dele er vigtigt”.

  – Europa handler også om at dele svære øjeblikke og udfordringer såvel som fælles drømme, siger EU’s migrationskommissær.

  – Med andre ord handler EU om at dele, siger han til Ritzau.