EU indleder ny sag mod Polen om forfatningsdomstolen

Forfatningsdomstolen Polen EU
EU-kommissær Didier Reynders har onsdag meddelt, at Europa-Kommissionen indleder ny sag mod forfatningsdomstolen i Polen. EU har mistet tålmodigheden med Kaczynski-regeringen om EU-rettens forrang over den polske forfatning. Foto: EU.

BRUXELLES: EU eller rettere Europa-Kommissionen har indledt en ny sag om forfatningsdomstolen mod Polen.


EU indleder en ny sag mod Polen om forfatningsdomstolen. Det har EU-Kommissær Didier Reynders meddelt onsdag middag.

EU-ret over forfatningsdomstolen

-Europa-Kommissionen har indledt en anti-krænkelsesprocedure mod Polen for forfatningsdomstolens overtrædelse af EU-lovgivningen. Vi har forsøgt at skabe en dialog, men situationen er ikke blevet bedre. Grundlaget for EU’s retsorden, især EU-lovgivningens forrang, skal respekteres, skrev Didier Reynders på Twitter.

I begrundelsen fremgår det, at den procedure, der er iværksat mod Polen, vedrørende forfatningsdomstolens afgørelser den 14. juli 2021 og den 7. oktober 2021, hvori forfatningsdomstolen fandt, at nogle bestemmelser i EU-traktaterne ikke er i overensstemmelse med den polske forfatning.

Polen har nu to måneder til at svare.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

LINK: Europa-Kommissionen