EU-kommissionens formand besøger Polen fredag  

Besøger Polen
EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen besøger Polen. Polsk viceudenrigsminister venter en vigtig besked til Polen fra EU. Arkivfoto.

WARSZAWA: EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen besøger Polen fredag. Hun skal mødes med statsminister Donald Tusk.


Ursula von der Leyen besøger Polen på fredag, og hun ankommer sammen med den belgiske regeringsleder, Alexander De Croo. Det bekræfter EU-talsmand Eric Mamer.

Pressemøde i Warszawa

Talsmanden oplyser også, at der umiddelbart efter mødet holdes pressemøde. Det er vurderingen hos polennu.dk, at EU-formanden vil godkende eller på anden måde komme med tilkendegivelser – om den plan der skal genoprette retsstaten i Polen, som den polske justitsminister netop har forelagt.

Besøger Polen af hvilken grund?

Den polske viceudenrigsminister Andrzej Szejna har tidligere nævnt, at et besøg kunne komme på tale, men ikke uden grund. I samme forbindelse sagde han:

– Selvfølgelig, lægger vi stor vægt på den type besøg, men i tider med moderne teknologier og løbende kontakter … så er et besøg af den slags ofte noget man gør for at annoncere noget vigtigt til offentligheden, siger den polske viceudenrigsminister.

LINK: EU artikel 7 sag mod Polen

Besøger Polen og Ukraine

Det ventes at EU-kommissionens formand efter besøget i Polen, fortsætter til Kiev for at markere EU’s støtte i forbindelse med toårsdagen for det andet russiske angreb på Ukraine.

 

Besøger Polen og vil frigive penge?

polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.