EU: Polen får adgang til 76,5 milliarder euro

Danmark og Polen
Polen får adgang til 76,5 milliarder euro (340 milliarder zloty), siger en talsmand for Europa-Kommissionen, der har godkendt de polske genopretningsplaner. Danmarks statsminister Mette Frederiksen har stået stejlt på kravene overfor den tidligere polske regering. Ny har EU godkendt Polens planer for genopretningen af retsstaten og demokratiet i landet. Arkivfoto.

BRUXELLES: Polen får adgang til 76,5 milliarder euro, siger en talsmand for Europa-Kommissionen. Den polske justitsminister plan er godkendt.


-Polen får adgang til 76,5 milliarder euro, siger Europa-Kommissionens talsmand, Stefan De Keersmaecker i en meddelelse. Han fortæller at Europa-Kommissionen mener, at Polen har opfyldt de grundlæggende betingelser for de indgåede aftaler. Det var den tidligere Kaczynski-regering, der førte Polen væk fra det demokratiske spor. Det betød, efter blandt andet dansk pres, at EU-penge blev tilbageholdt til Polen.

Men efter at den nye polske justitsminister sendte en køreplan for genoprettelsen af demokratiet og retsstaten i Polen, har kommissionen netop godkendt den polske plan.

Polen får adgang til 76,5 milliarder euro for perioden 2021 – 2027, svarende til 340 milliarder zloty. 10 procent af midlerne udbetales omgående.

Nu skal stats- og regeringscheferne i Europa godkende Europa-Kommissionens indstilling, så de resterende midler kan frigives.

 

Adgang til milliarder?

Uanset om Polen får adgang til milliarder af euro, så er polennu.dk verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905.

Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00.

Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.