EU straffer Polen økonomisk for brud på værdier

EU-kommissær for ligestilling, Helena Dalli siger, at polske byer ikke får penge, fordi de med deres LGBT-frie zoner bryder med EU’s værdier. Foto: Twitter.

BRUXELLES: EU siger stop. Seks polske byer har fået afslag på penge fra EU, med den begrundelse at de ligger i LGBT-frie zoner.


Europa-Kommissionen har tidligere meddelt at det er slut med økonomsik støtte, hvis man bryder EU-reglerne. Det har Polen nu fået at mærke helt kontant – formentlig for første gang.

Kommissionen har afvist at give økonomisk støtte til seks projekter, der ligger i de selvudnævnte såkladte ”LGBT-frie-zoner” i det østlige Polen, og med direkte henvisning til myndighedernes beslutning om de LGBT frie zoner, skriver dagbladet Dziennik Gazeta Prawna.

Syv polske projekter med succes

Pengene er blevet afvist til byer i de LGBT-frie områder, mens syv andre projekter i Polen opnåede støtte fra EU under samme program.

EU-kommissær for ligestilling, Helena Dalli, skriver på Twitter, at ansøgningerne fra de seks polske byer blev afvist på grund af deres indførelse af ”LHBT-ideologifrizoner”.

Dalli understreger, at alle medlemsstater er forpligtet til at overholde EU’s fælles værdier.

Věra Jourová, der er Europa-Kommissionens næstformand, har gentagne gange understreget, at EU “ikke kan finansiere projekter i byer, der krænker kerneværdierne”. Europa-Parlamentets udvalg om kvinders rettigheder og ligestilling har opfordret Kommissionen til at indefryse midler til regioner, hvor de muligvis kan bruges på en diskriminerende måde.

Det er foreløbig ingen officiel polsk reaktion på afvisningen.