EU vil straffe Polens regering med dagbøder

EU domstolen skal straffe Polen
EU domstolen har afsagt kendelse, der betyder at Polen og Ungarn vil miste milliarder af euro, for ikke at overholde de demokratiske spilleregler. Arkivfoto.

BRUXELLES: Europa-Kommissionen har anmodet EU-domstolen om at straffe Polen økonomisk for ikke at følge rettens afgørelser.

LÆS  Jaroslaw Kaczynski: EU har ingen ret til at blande sig

EU vil straffe Polen. Kaczynski-regeringen har valgt ikke at følge EU-domstolens afgørelser, så derfor har Europa-Kommissionen nu bedt EU-domstolen om at straffe Polen med økonomiske sanktioner. Det vil formentlig ske i form at dagbøder.

Dagbøder til Polen

Tvisten vedrører Polens manglende overholdelse af EU-domstolens dom om ​​Højesterets disciplinære råd. Alle EU-medlemslande skal følge EU-domstolens afgørelse, men det har Kaczynski-regering afvist i flere sager.

– Vi beder om at der uddeles bøder for manglende overholdelse af den foreløbige afgørelse, og vi beder om at dommen fra ​​15. juli bliver fulgt. Det er min pligt som justitskommissær at sikre europæiske dommeres uafhængighed, skriver EU-kommissær Didier Reynders på Twitter.

– EU-domstolens afgørelse skal respekteres i hele EU, men vi er klar til at samarbejde med de polske myndigheder for at finde en vej ud af denne krise, skriver næstformanden for Europa-Kommissionen Vera Jourova – også på Twitter.

LINK: EU-DOMSTOLEN

Europa-kommissionen har samtidigt meddelte, at den også har en indledt en overtrædelsesprocedure mod Polen. Det kan udløse flere straffe eller økonomiske sanktioner mod Polen.

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her

LÆS  EU taber sag mod Polen ved EU-domstolen

LÆS  EU-formand står fast: Ingen penge før ændringer