Europa-Kommissionen vil tilbageholde milliarder

EU-modstandere
Der er få EU-modstandere i Polen, viser en ny måling forud for valget til Europa-parlamentet i Polen og Danmark søndag den 9. juni. Arkivfoto.

BRUXELLES: Europa-Kommissionen vil tilbageholde flere hundrede milliarder zloty til Polen. Retsstaten og pressefriheden er problemet.


Næstformand i Europa-Kommissionen, Valdis Dombrovskis bekræfter, at midlerne til Polen ikke frigives før landet opfylder de fælleseuropæiske forpligtelser, skriver onet.pl.

Europa-Kommissionen

Reuters skriver, at Europa-Kommissionen nu vil tilbageholde 257 milliarder zloty eller 57 milliarder euro. Det er bekymringer i forhold til manglen på uafhængige domstole og om pressefriheden.

Polen har ikke efterlevet EU-domstolens domme, som alle medlemslande er forpligtet til.

Reaktion i Warszawa

Polens justitsminister, Zbigniew Ziobro, der står bag de kontroversielle retsreformer, tordner mod oplysningen fra EU-næstformanden.

– Ingen EU-embedsmænd må bruge afpresning mod Polen, det er afpresning af en korrupt karakter, skrev Zbigniew Ziobro torsdag.

polennu.dk følger sagen, som uden tvivl vil føre til mere intern splid i Kaczynski-regeringen mellem statsministeren og justitsministeren.

Europa-Kommissionen vil tilbageholde pengene i den særlige genopretningsfond, der skulle hjælpe EU-landene videre efter corona-pandemien.

Uafhængige nyheder fra et frit dansk medie?
STØT polennu.dk – tryk her

LINK: Reuters