Europa taler om energi, økonomi og Ukraine i Polen

energi, økonomi
EU 2023 topmødet i Katowice, begyndte mandag. Det er det største event i Central- og Østeuropa inden for handel, industri, finans, energi og økonomi. Foto: PAIH.

KATOWICE: Politikere, diplomater, forretningsfolk og mange andre, taler om energi, økonomi og krigen i Ukraine de næste tre dage.


Mere end 10.000 politikere, forretningsfolk og andre beslutningstagere fra hele Europa har indledt tre dages debat om energi, økonomi og Ukraine. Sidstnævnte med fokus på genopbygning af Ukraine efter krigen, som er den mest omfattende krig i Europa siden Anden Verdenskrig.

Det europæiske topmøde holdes i Katowice, og regnes for det største businessevent i Centraleuropa, og med fokus på økonomiske udfordringer i området og globalt.

Energi og økonomi i centrum

I år er hovedemnet Ruslands invasion af Ukraine og de økonomiske og energimæssige konsekvenser, ikke mindst forsyningssikkerhed. Arrangørerne venter at de tre dages møder, vil tegne billedet af Europas fremtid med ny geopolitiske ændringer. Blandt emnerne er også kunstig intelligens, teknologi og grøn omstilling og digitalisering, skriver det uafhængige medie IAR.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki og mange andre europæiske toppolitikere og EU-embedsmænd er med i Katowice for at tale om økonomi og energi. Det er 15. gang at konferencen gennemføres. EEC Katowice slutter onsdag.

Danmark ambassadør i Polen, Ole Toft, er også blandt deltagerne.

LINK: Eventhjemmeside – EU 2023