Europas bedste håndværkere skal findes i Gdansk

i Gdansk
21 danske fag-atleter skal i denne uge dystre med ligesindede fra 31 europæiske lande i Gdansk. 100.000 ventes at besøge den 8. udgave af EuroSkills. Foto: SkillsDenmark.

GDANSK: Europas bedste indenfor 43 fag skal findes i Gdansk. 31 lande er tilmeldt EuroSkills 2023. Danmark er med i stærkeste opstilling.


Europas bedste håndværkere og andre kompetente indenfor i alt 43 fag, skal findes i Polen. Tirsdag indledes EuroSkills 2023 i Gdansk. Der ventes cirka 100.000 deltagere fra i alt 31 lande til løjerne, der gennemføres i Polsat Arena på bygrænsen mellem Sopot og Gdansk.

EuroSkills for 8. gang

Den 8. udgave af EuroSkills begynder tirsdag med officiel åbning. Herefter følger tre dage til konkurrencer. Lørdag afsluttes EuroSkills 2023 med afslutningsceremoni og medalje overrækkelser.

Det danske Skillslandshold er topklar, som det udtrykkes fra træningslejren. De 21 danske fagatleter har trænet i månedsvis og skal konkurrere i 20 forskellige fag, oplyser SkillsDenmark.

LINK: Det danske landshold til Euro Skills

250 danskere i Gdansk

Den danske delegation er på over 250 personer og består blandt andre af konkurrence deltagerne, teamledere, dommere, trænere, og repræsentanter fra virksomheder, arrangør, erhvervsskoler, sponsorer og folketingets Børne- og Undervisningsudvalg.

Følge EuroSkills 2023 på SkillsDenmarks sociale medieplatforme: Facebook, Instagram og LinkedIn. Åbnings- og afslutningsceremonierne live streames.

Næste gang der er EuroSkills er i 2025. Det bliver i Danmark – nærmere bestemt i Herning.

LINK: SkillsDenmark Facebook

Hvis du vil have flere troværdige nyheder, så kan du gøre det ved at støtte polennu.dk. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.