Evakueringer efter bombetrusler flere steder i Polen

  Polsk_politi
  Polsk politi kan ikke længere få mistænkte udleveret fra Holland, har en domstol i Amsterdam slået fast. Foto: Jens Mørch, polennu.dk

  Offentlige institutioner over hele Polen blev mandag formiddag evakueret efter omfattende trusler. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: 54 polske institutioner i den polske hovedstad, blev mandag morgen evakueret efter bombetrusler.


  Mandag blev Børsen i Warszawa, toldvæsenet, skattevæsenet og mange andre polske institutioner evakueret efter trusselsbreve og bombetrusler, siger talskvinden for politiets hovedkvarter, Edyta Adamus.

  Børsen udsat

  I sidste uge blev fondsbørsens hjemmeside hacket, og der kom slogans som ’Allah er stor’ og ’Det er hævn for angreb på vores land’ frem på hjemmesiden, når besøgende ville tjekke kurserne.

  – 54 institutioner i Warszawa-området har modtaget trusler via emails, siger politiets talskvinde.

  Over hele Polen

  Men det er ikke kun Warszawa der har været ramt af omfattende bombetrusler mandag. Offentlige institutioner i Krakow, Ilawa, Inowroclaw er også blevet evakueret, oplyser tv-stationen TVN 24.

  12 tilfælde i Gdansk

  I Gdansk skriver de lokale medier, at 12 offentlige institutioner i byen er evakueret, ligesom der er modtaget trusler i Olsztyn i det nordøstlige Polen.

  Ingen bomber

  Trods omfattende eftersøgninger om mange evakueringer, er der ikke fundet bomber eller andre anordninger der kan fremkalde eksplosioner. Nogle af de truende mails indeholdt også trusler om spredning af ebola-virus i Polen.