Facebook lukker konto for polsk politisk parti

Facebook Polen
Facebook har lukket et polsk politisk partis konto. Det sker efter hadytringer og særdeles kreative historier om corona-pandemien. Lederen af partiet, Krzysztof Bosak, har som reaktion på lukningen meddelt, at partiet vil anlægge sag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Facebook har lukket en konto for et polsk politisk parti. Polens regering vil sende protest til Facebook over lukningen.


Facebook har lukket det polske højreekstremistiske partiet Konføderations konto.

Facebooks pressekontor begrunder lukningen med at partiet har overtrådt sociale mediers regler gentagne gange. Det er især reglerne omkring covid-19 og hadefulde ytringer, der er blevet overtrådt. Partiet er det mest ekstreme højreparti i det polske parlament, og har i flere tilfælde støttet regeringen.

Partiet er kendt for at være racistisk, og er kendt for at sende tvivlsomme ytringer ud om corona-pandemien, som ikke kan genkendes af myndigheder og eksperter.

Lederen af partiet, Krzysztof Bosak, har som reaktion på lukningen meddelt, at partiet vil anlægge sag mod Facebook. Han mener, at lukningen er “indblanding i det polske demokrati” med det formål at “indskrænke debatfriheden” forud for valgene i Polen i 2023 og 2025.

LINK: Konføderationens hjemmeside

Regering mod Facebook

En talsmand for statsministeren, Janusz Cieszyński, siger til regerings kontrollerede Polsk Radio, at den polske regering vil indgive en officiel protest til Facebook-operatøren Meta.

Konføderationen har 11 medlemmer i det polske parlament, ud af de i alt 460 pladser.

Støt polennu.dk – et frit dansk medie om Polen. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – På forhånd tak, du gør en forskel.