Færre ukrainske flygtninge bliver i Polen

Ukraine flygtninge
Færre ukrainske flygtning vælger at slå sig ned i Polen. Mange vælger Tyskland, som nu har over en million ukrainske statsborgere. Arkivfoto.

WARSZAWA: Færre ukrainske flygtninge bliver i Polen. Over en million ukrainske flygtninge er nu i Tyskland, flere fravælger Polen.


Der bliver færre og færre ukrainske flygtninge, der bliver i Polen. Siden august 2022 er antallet af ukrainske flygtninge i Polen faldet med 350.000 til under en million – helt præcist til 975.000. I Tyskland er antallet af ukrainske flygtninge i samme periode steget med 410.000 – til 1,1 million ukrainske statsborgere i Tyskland.

– En stor del af ukrainerne betragter Polen som et transitland, og fortsætter videre til arbejdsmarkederne i rige vesteuropæiske lande. Der er over 1 million ukrainske flygtning i Tyskland – og i Canada, England og andre europæiske lande er der endda 2,5 millioner, siger Krzysztof Inglot fra rekrutteringsbureauet Personel Service til Wirtualna Polska.

Færre ukrainske flygtninge

I alt har 15 millioner mennesker passeret grænsen fra Ukraine og ind i Polen, hvor ukrainerne har samme rettigheder og muligheder, som polakkerne selv.

(Fortsættes under)

64 procent af polakkerne er tilfredse med indsatsen overfor de ukrainske flygtninge.

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.