Dansk_film_er_med_på_solidarnosc_festival_i_Gdansk_i_Polen

Den danske film Ambassadøren er med på festivalen for frihed i Gdansk. PR-foto.


GDANSK: I dag åbner Solidarnosc Centeret i Gdansk sin årlige festival om frihed med deltagelse af en dansk film.


Det Europæiske Solidarnosc Center i Gdansk åbner All About Freedom Festivalen, der arrangeres hvert år i oktober.

Solidarnosc Center

Det Europæiske Solidarnosc Center, der er under opbygning i Gdansk og åbner officielt næste år, fortæller historien om de store strejker i Gdansk, der startede i 1980 og dannelsen af den første frie fagforening Solidarnosc (solidaritet) som var med til at undergrave det kommunistiske styre i Polen.

Festival for frihed

For syvende år i træk arrangerer Solidarnosc Centeret festivalenAll About Freedom, der har et bredt tema om, hvad frihed betyder for mennesker.

Under festivalen vises i alt 21 film fra hele verden, der beskæftiger sig med begrebet frihed. Festivalen præsenterer også teater-forestillinger og koncerter.


Dansk film

Blandt de udvalgte film på årets festival vises blandt andet den danske film Ambassadøren af Mads Brügger fra 2011. I filmen spiller Mads Brügger en liberisk diplomat, der vil åbne en fabrik i Den Centralafrikanske Republik. Filmen har skabt debat, fordi Mads Brügger under optagelserne udgav sig for at være diplomat over for sine afrikanske partnere. Under forevisningen i Gdansk vil Mads Brügger selv være til stede og vil være tilgængelig for spørgsmål efterfølgende.

LÆS MERE
gdansknu.dk: All about Freedom Festival