Festivalen om Warszawa i 70’erne og 80’erne

  image_gallery

  Festivalen “Uskyldige troldmænd” fortæller bl.a. om hovedstadens farverige og pulserende liv i slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne.


  WARSZAWA: Organisatorerne af den 7. udgave af festivalen “Uskyldige tromdmænd” inviterer til en rejse tilbage til den pulserende polske hovedstad under Folkerepublikken Polen.


  De farverige 1970’erne og 1980’erne i Warszawa bliver præsenteret under dette års udgave af festivalen. Arrangementet byder på film, teaterforestillinger, koncerter, udstillinger og en lang række workshops.

  Solidarnosc og krigsretstilstand
  Festivalen fortæller om slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne, som var en særlig periode i Warszawas historie. På den ene side fejrede folk fødslen af Solidarnosc, men på den anden side var den tid præget af indførelsen af krigsretstilstand.

  Mellem politikken og daglilivet

  Festivalen viser generationen, som var polistisk engageret i modstanden mod kommunismen, men som ligeledes prøvede at leve dens egne liv. De unge deltog i politiske demonstrationer, og også hyggede sig med dans og musik under talrige hjemme fester.

  Fødslen af polsk rock musik
  En vigtig del af festivalen er musikken. Slutningen af 70’erne og begyndelsen af 80’erne var nemlig polsk rock og punkmusiks fødslen. Ved musikken udtrykte de unge deres modstand mod den politiske og smfundsmæssige vilkår, som de måtte leve under.

  Kieslowski retrospektiv
  Under festivalen bliver der ligeledes vist film af Krzysztof Kieslowski, en af de mest berømte polske intruktører. Filmene stemmer fra 1977, 1980 og 1984, og har til formål at vise Folkerepublikken Polen i Kieslowskis øjne.

  Festivalen “Uskyldige troldmænd” startede i onsdags, og fortsætter frem til søndag, den 18. november.