FIFA: Polen er i playoff-finalen til fodbold VM 2022

VM 2022
Det polske landshold nægtede at møde Rusland i play-off semifinalen til VM 2022 i fodbold i protest over Ruslands invasion. Nu har FIFA tildelt Polen sejren, og polakkerne skal spille næste kamp i kvalen den 29. marts mod enten Sverige eller Tjekkiet. Arkivfoto.

WARSZAWA: FIFA har besluttet at Polen går videre til playoff-finalen til VM 2022, efter at Rusland er udelukket fra international fodbold.


FIFA har besluttet af udelukke Rusland. Det betyder, at Polen går videre til playoff-finalen uden kamp til VM 2022 fodbold. Det har FIFA meddelt tirsdag.

Polen skulle have mødt Rusland i semifinalen senere på måneden i Skt. Petersborg, men spillere og det polske fodboldforbund nægtede at møde det russiske hold, efter Putins invasion af Ukraine. I første omgang krævede FIFA, at Polen skulle møde russerne på neutral bane, men også det blev afvist af polakkerne. Indtil da har Polens VM-skæbne været uvis.

Polen straffes fordi de ikke vil spille VM-fodbold mod Rusland

Men i dag meddelte FIFA endeligt, at det russiske hold definitivt er ude, og at Polen udpeges som vinder af semifinalen. Meddelelsen blev givet af generalsekretæren for det polske fodboldforbund (PZPN), Łukasz Wachowsk.

– Vi har en beslutning fra FIFA. Det polske landshold er videre til slutspillet. Den 29. marts skal vi spille med vinderen af kampen mellem ​​Sverige og Tjekkiet, skriver generalsekretæren.

– Ingen tolerance overfor et land, der brutalt dræber civile – fodboldsolidaritet giver mening! Og vi fortsætter med at støtte Ukraine, skrev den polske fodbold-chef på Twitter.

LINK: Stillingen i VM 2022 kvalifikationen og program

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.