Finansloven godkendt af senatet

senats_formand

Senatsformand Stanislaw Karczewski har efter et møde i dag, hvor kun regeringspartiets medlemmer deltog, besluttet at tiltræde finansloven for 2017. Loven er nu sendt videre til præsidenten. Oppositionen raser. Foto: Senatet.


WARSZAWA: Polens senat har godkendt finansloven for 2017 uden om oppositionspartierne. Krisen fortsætter omkring det polske parlament.


De polske senatorer, eller nogle af dem, har i eftermiddag besluttet at stemme for finansloven for 2017, selv om den er vedtaget i Sejmen uden deltagelse af oppositionen. Nu er finansloven sendt videre til præsident Andrzej Duda der skal underskrive den, før den er gældende.

– Hvad er der at tale om, nu er finansloven vedtaget, sagde partiformanden Jaroslaw Kaczynski i eftermiddag til TVN24, som svar på at behandlingen af finansloven har fundet sted uden parlamentets deltagelse. Polens stærke mand mener, at den demokratiske proces har været gennemført korrekt.

Oppositionen raser

Inden beslutningen blev truffet i eftermiddag sagde Ryszard Petru, leder af oppositionspartiet Moderne Polen:

– Hvis senatet vedtager 2017-budgettet uden ændringer, så har vi en konflikt der fortsætter, og krisen bliver værre, sagde Petru onsdag eftermiddag.

61 procent fremmøde

Senatet består af 100 medlemmer, men kun 61 deltog i afstemningen. Af dem stemte de 59 for, og to stemte imod. Regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) har 61 senatorer, mens det tidligere regeringsparti Borgernes Platform (PO) har 34. De resterende er valgt uden for partierne.