Finansminister: Nye skatteregler i Polen fra januar

finansministerpolenmateuszmorawiecki

Polens tredobbelte minister; vicestatsminister, finansminister og udviklingsminister (erhverv og investeringer) Mateusz Morawiecki vil gøre næsten tre millioner fattige polakker skattefrie. Foto: KPM.


WARSZAWA: Polens tre millioner fattigste skal ikke betale skat, og iværksætterne får det nemmere fra januar, siger Polens finansminister.


Polens finansminister, vicestatsminister og udviklingsminister Mateusz Morawiecki sagde fredag til Polsk Radio, at han vil indføre et nyt skattesystem fra 1. januar 2017.

Bundfradrag på 6.600 zloty

Morawiecki meddelte, at regeringen vil fordoble den skattefri bundgrænse, så polakker der tjener mindre end 6.600 zloty om året, slipper for at betale skat.

– Vi vil gøre det sådan, at de næste tre millioner fattigste mennesker ikke skal betale skat overhovedet, sagde Morawiecki.

– Jeg tænker på de mennesker, for hvem det at købe rigtig smør en luksus, tilføjede den tredobbelte minister. Der foreligger ingen oplysninger om, hvordan ministeren vil implementere ordningen inden den træder i kraft fra årsskiftet.

Iværksætterforfatning

Tidligere på ugen præsenterede ministeren en plan, der skal støtte iværksættere. Planen er døbt som Iværksætterforfatningen. Den skal gøre det nemmere at etablere et selskab uden stort bureaukrati, og uden betaling af sociale bidrag hvis indkomsten ikke er højere end 50 procent af den polske mindsteløn.

Det er også hensigten med Iværksætterforfatningen, at den skal gøre livet nemmere for freelancere og deltidsansatte.