Flere danske turister har besøgt Polen i år

em_2016_haandbold_gdansk_lars_moller_turisten

Polen har de senere år øget indsatsen for at få danskere til at komme til Polen som turister. I første halvdel af 2016 har der været en vækst i antallet af danskere i Polen, oplyser Polens Turist Organisation (PTO). I weekenden deltager Polen i en rejsemesse i Øksnehallen i København. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


KØBENHAVN: I første halvdel af i år har flere danskere end tidligere besøgt Polen som turister, og i denne weekend i Øksnehallen gør Polen en indsats for at der skal komme endnu flere.


I første halvår af 2016 er der sket en stigning i turisme fra Danmark til Polen med 6,5 procent. Det oplyser chefen for Polens Turist Organisation (PTO) i Norden, Malgorzata Hudyma. Danskerne bruger også mere end 10 procent længere tid på opholdet end året før, siger turistchefen til polennu.dk.

Usikre tal

Det rigtige tal er formentlig en del større, da danskere der selv kører i bil til Polen eller rejser til landet med færger fra Ystad eller fly fra Malmø og Tyskland, ikke er medregnet i tallene. Året før var stigningen på bare 1,2 procent.

På rejsemesse

Men Polen har plads til flere turister, siger turistchefen til polennu.dk. I denne weekend er Polen med på en stand i Øksnehallen, hvor den prisbelønnede rejsemesse Vagabond, slår dørene op med tilbud om kvalitetsrejser fra hele verden.

LÆS MERE
PTO: Rejseguide til Polen (dansk)

Storbyer og kyst

På den polske stand er der fokus på rejser til Krakow, Warszawa og Østersøkysten. Det er det danske rejsebureau PolenGo der sammen med PTO og et nye hotel i Swinoujscie, der bemander standen i Øksnehallen weekenden igennem.
Udstillingen har åbent lørdag og søndag fra klokken 10.00 – 17.00 og der er i alt 134 udstillere fra hele verden.

LÆS MERE
Eksternt link: Vagabond Rejsemesse for kvalitetsrejser