Flere polakker har tjent over en million zloty

  Flere polakker er blevet millionærer og har fået råd til dyre luksus-vaner. Man skal have tjent over 2 millioner danske kroner for at blive betegnet som ’polsk millionær’ i 2008. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Sidste år var der 13.000 polske zloty-millionærer. Avisen Rzeczpospolita skønner, at en ud af tre tusinde polakker nu er millionær i Polen.


  Sidste år var der igen flere polakker, der tjente over en million zloty, viser en opgørelse som dagbladet Rzeczpospolita har analyseret.

  – Den typiske polske millionær er ofte selvstændig, men også ledende medarbejdere i store banker og virksomheder er med, siger Krzysztof Sachs fra revisionsfirmaet Ernst & Young, og tilføjer, at listen også rummer en gruppe af professionelle fodboldspillere og andre elite sportsfolk.

  Ingen ansatte

  Til gengæld er der stort set ingen almindelige polske lønmodtagere, der tjener over en million om året.

  – I Polen er det meget få personer, der kan forvente en månedsløn på over 80.000 zloty, siger Krzysztof Sachs. Polen har endnu ikke en stor overklasse med meget høje indtægter, som man ser det i f.eks. Danmark.

  En million

  For god ordens skyld skal det nævnes, at man i 2008 skulle tjene over to millioner danske kroner, for at være ’polsk’ millionær.