Flere polakker vil gerne have covid-19 vaccine

covid-19 vaccine
Flere og flere polakker vil nu gerne have covid-19 vaccine. Før jul var der flere skeptikere end tilhængere af vaccinen. Men det har ændret sig. Foto: KPMG.

WARSZAWA: Seks ud af ti polakker vil gerne have covid-19 vaccine, viser en ny undersøgelse. Det er langt flere end før jul.


Flere og flere polakker vil gerne have covid-19 vaccine. En ny undersøgelse der er gennemført af IBRiS for dagbladet Rzeczpospolita, viser at 60,9 procent af polakkerne gerne vil have den nye covid-19 vaccine. Det er en stigning på 15 procent i forhold til december.

– Der er to årsager til den stigende interesse. For det første er vaccinationer allerede i gang, og der er ikke mange tegn på bivirkninger. Folk har været bange for, at den lynudviklede vaccine, måske ikke var sikker, siger Marcin Duma, der er chef for IBRiS.

Rollemodeller for covid-19 vaccine

Ifølge professor Zbigniew Nęcki fra Jagiellonian Universitet i Krakow, er gode rollemodeller også vigtige for vaccinens modtagelse blandt polakkerne.

– Hvis en kendt og respekteret person bliver vaccineret, er det en stor opmuntring for mange. Det vigtigste forbillede er pave Frans, der netop har fået vaccine, siger professoren i en kommentar til tallene. (Artiklen fortsættes efter billedet).

pave_frans
Professor: Pave Frans er rollemodel for covid-19 vaccine.

Nej til covid-19 vaccine

16,3 procent af de adspurgte vil under ingen omstændigheder vaccineres. Det er kun et beskedent fald i forhold til en tilsvarende undersøgelse om vaccinen før jul. Den gang udgjorde modstanderne 17,1 procent.

Mere end 300.000 polakker er blevet vaccineret.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER

Mere nyt om covid-19 vaccine? Vi har ikke bygget en betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.