Flere rederier med i opløbet for at overtage Polferries

  Polens-færgen_Pommeren_mellem_Danmark_og_Polen_har_sejlet_for_sidste_gang_0

  Den sidste afgang med Polferries fra DFDS-terminalen i København til Polen i 2009. Hvis DFDS overtager Polferries, er det muligt at selskabet genetablere ruten. Det var i al fald planen, da DFDS for få år siden var i realitetsforhandlinger med Polen om at overtage færgeselskabet. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: DFDS er igen interesseret i at overtage det statsejede polske rederi, Polferries.


  Fredag afleverede DFDS et bud på at overtage det polske statsejede færgeselskab, Polferries, til det polske finansministerium. Det skriver bladet Søfart. Dermed vil DFDS i lighed med Finnlines konkurrere direkte med bl.a. Stena Line og Unity Line.

  Finnlines viste interesse for at købe Polferries i oktober, mens DFDS meldte sig ind i kampen igen i fredags.

  Flere interesserede

  I følge det svenske fagmedie Sjöfartstidningen er der flere end de to rederier, der er interesseret: Estiske Tallink, TT-Line, de polske rederiselskaber Patrycjusz Gruszko og Żegluga Polskaet samt et polsk/svensk konsortium.

  Polferries driver i dag to ruter i Østersøen: Gdansk-Nynäshamn og Swinoujscie-Ystad. Alle færgerne er fra begyndelsen af 1980’erne.

  Swinoujscie-Ystadruten er den største med 186.000 passagerer, 77.700 personbiler og 59.500 lastbiltrailere i 2013. Gdansk-Nynäshamnruten havde sidste år knapt 119.000 passagerer, 40.600 personbiler samt godt 9.000 trailere.

  Stena og Unity

  Hverken DFDS, Finnlines eller Tallink er i dag til stede mellem Polen og Sverige. Det er til gengæld Stena Line, som i de seneste år har oplevet stabil vækst på deres rute mellem Gdynia og Karlskrona, hvor de i dag opererer med tre færger. Næststørste operatør mellem Polen og Sverige er polske Unity Line, der samtidigt også er den største konkurrent til Polferries, skriver Søfart.

  Unity Line driver to ruter ud fra Swinoujscie til Trelleborg og Ystad med i alt syv færger. Den mindste operatør mellem de to EU-lande er tyske TT-Line, der sejler mellem Swinoujscie og Trelleborg.

  Ingen kommentar

  DFDS meddelte ydermere i fredags, at som følge af processens natur har rederiet ikke yderligere kommentarer til deres deltagelse på nuværende tidspunkt.

  For få år siden var DFDS også tæt på at overtage Polferries, men selv om der var skrevet hensigtserklæringer om et køb, så trak DFDS følehornene til sig igen efter en nærmere revision af virksomheden.

  Færge fra Danmark

  Det var Polferries der frem til 2009 sejlede mellem København og Swinoujscie. Færgebilletter til Polen kan til alle rederierne købes i Danmark hos PolenGo i Valby, der er dansk agentur for alle færgeruterne.