Flertal vil straffe Kaczynski for udtalelser om LGBT

Tælling befolkning
Polakkerne søger væk fra grænseområderne mod øst, ligesom der er flere der søger fra land mod by. Foto: Anna Werenberg.

WARSZAWA: Partiformand Jaroslaw Kaczynski skal straffes for hans udtalelser om LGBT, mener et flertal er polakker i ny måling.


Et flertal af polakker mener, at den kontroversielle partiformand for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski, skal stilles for en dommer, på grund af hans nedladende udtalelser om LGBT-spørgsmålet.

Polen nationaldag
Jaroslaw Kaczynski

55,6 procent af polakkerne mener han skal straffes, 20,5 procent mener ikke at han ikke skal. 23,4 procent havde ingen mening. Undersøgelsen er gennemført af SW Research for dagbladet Rzeczpospolita.

LGBT kritik bortfaldt

Undersøgelsen er gennemført i forbindelse med, at det polske parlaments etiske udvalg har behandlet en klage over Jaroslaw Kaczynskis mange nedladende udtalelser i LGBT-spørgsmål. Klagen var indsendt af et medlem fra Lewica (Venstre). Medlemmer var delte i spørgsmålet, da medlemmer af det polske bondeparti (PSL) stemte mod. Dermed faldt forslaget om at gøre Kaczynski ansvarlig for sine udtalelser.

Jaroslaw Kaczynski er i øjeblikket på en valgturne, og det er i denne forbindelse at der er kommet en lang række hånlige udtalelser mod LGBT-miljøerne fra regeringspartiets formand. Der skal afholdes parlamentsvalg senest i oktober 2023.

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med
DKK 200,00 eller DKK 500,00 

30-årigs død genstarter abort demonstrationer

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned

LINK: Polens regerings hjemmeside