Første Beatles-medlem på polsk jord

  Ringo_Star

  Den tidligere trommeslager i The Beatles, Ringo Starr, gav et brag af en koncert i Warszawa, skriver flere anmeldere. Arkivfoto.


  WARSZAWA: For første gang nogensinde optrådte et medlem af legendariske The Beatles i Polen. Ringo Starr er på Europaturné.


  Beatles-trommeslageren, Ringo Starr, besøgte onsdag aften den polske hovedstad, hvor han gav polske Beatles-fans et to timers show i Warszawa.

  Ringo og hans All-Starr-band gav en koncert med både gammelt og nyere repertoire.
  I Beatles-tiden var Ringo Starr ikke kendt som sanger i gruppen. Men fakta er at han sang mindst én sang hver gang gruppen udgav en LP.

  Ringo stemme

  Sange som ”Boys”, ”Honey don’t”, ”Yellow submarine” og ”With a little help from my friends” præsenterede Starr som sanger. Den snart 71-årige Ringo Starr gav også en hyldest til én af sine gamle Beatles-venner, John Lennon, da han rundede sit show af med ”Give peace a chance”, som var eet af Lennons hofnumre.

  Rolling Stones

  The Rolling Stones var én af de få kendte engelske grupper, der optrådte i Polen tilbage i 60erne.
  Gruppen spillede en koncert i Warszawa i 1967 – faktisk præcis samme sted som Ringo Starr stod på scenen onsdag i denne uge.

  Festival i Gdynia

  Først i de senere årtier har engelske og amerikanske grupper og solister for alvor spillet i Polen.
  Således er amerikanske Prince hovednavn ved Heineken Open’er-festivallen i Gdynia i næste uge.

  Og i det hele taget er der mange engelske – og et par danske – grupper højt på plakaterne på sommerens polske festivaller.