Første exitpoll fra præsident-valget i Polen

Resultatet af præsidentvalget i Polen 2020 ventes seneste tirsdag, når alle stemmerne er talt op. Foto: Maia Mazurkiewicz.

WARSZAWA: Valgstederne lukkede klokken 21.00, og vi bringer her den første valgsteds-måling fra præsidentvalget i Polen.


Valgstederne er lukkede, og det betyder at spærretiden er ovre. Vi bringer derfor den første måling fra valgstederne, den såkaldte exitpoll.

Polens præsident Andrzej Duda.
Rafal Trzaskowski, borgmester i Warszawa.
  • Andrzej Duda – 50,4 procent

  • Rafał Trzaskowski – 49.6 procent

En valgstedsmåling er ikke valgresultatet.

Først nu begynder stemme optællingen, og i bedste fald vil der være et resultat sent mandag. Ellers senest tirsdag. Når det endelig resultat er kendt, skal det godkendes af de relevante myndigheder, før det er gældende.

Andrzej Dudas embedsperiode udløber den 6. august.

Følg stemmeoptællingen på polennu.dk.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig.
Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.