Første Michelin-stjerne til restaurant i Polen

  403331_323377337707406_1528477520_n

  Wojciech Modest Amaro driver restauranten Atelier Amaro, der i år fik en Michelin-stjerne som den første polske restaurant nogensinde. PR-foto.


  WARSZAWA: Restauranten Atelier Amaro i den polske hovedstad har fået en Michelin-stjerne. Det er første gang at en Michelin-stjerne tildeles i Polen.


  Restauranten Atelier Amaro, der ejes af Wojciech Modest Amaro, har opnået stor succes og kan nu – som den første restaurant i Polen – sætte en Michelin-stjerne ud for sit navn.

  Innovativt køkken

  Årets Guide Michelin 2013 er netop blevet offentliggjort, og i den lille røde bog med de eftertragtede stjerner kan man om Atelier Amaro blandt andet læse, at de franske kontrollører var “fortryllet af køkkenchefens tilberedning af lokale råvarer og den innovative stil med originale kombinationer af ingredienser.”

  Rising Star i 2012

  Restauranten blev allerede i 2012 tildelt en Michelin Rising Star, et fingerpeg om at første stjerne kunne være på vej. Stjernen i år kan oversættes til ”en god restaurant i sin kategori”.

  Moderne polsk

  Wojciech Modest Amaro har arbejdet sammen med verdenskendte kokke, blandt andet skaberen af Noma, Rene Redzepi. Amaro er forfatter til bestseller-kogebogen Det polske køkken i det 21. århundrede.