Første polak med prikket bjergtrøje ved Tour de France

  Rafal_Majka_cykel_Tour_de_France_Jens_Mørch

  Den 24-årige Rafal Majka kunne, som den første polak nogensinde, gå på podiet ved afslutningen af det prestigefyldte Tour de France for at høste den prikkede bjergtrøje. Foto: Peter Holstein, polennu.dk.


  PARIS: Den 24-årige polske rytter, Rafal Majka, fik søndag den prikkede bjergtrøje ved afslutningen af årets Tour de France.


  For første gang nogensinde har en polak indtaget podiet i Paris ved det prestige fyldte Tour de France cykelløb for at modtage den prikkede bjergtrøje.

  På podiet

  Søndag kunne den stærke polske cykelrytter Rafal Majka, som den første polak nogensinde, stille sig på podiet ved afslutningen af Tour de France for at modtage den prikkede bjergtrøje.

  Den unge polske rytter, der kører for cykelholdet Tinkoff-Saxo, vandt den prikkede bjergtrøje ved blandt andet at vinde bjergetaperne 14 og 18. Majka har kørt for holdet siden 2011, og anses af flere som en kommende vinder af det samlede Tour de France.

  Team work

  – Vi er virkelig glade for, at vi har bjergtrøjen. Det er mit første Tour de France, og jeg har trøjen.
  – Jeg er virkelig glad for mine to etapesejre. Mine holdkammerater har arbejdet perfekt for mig, skriver Majka i en pressemeddelelse.

  – Jeg vil helt sikkert fejre, at vi har vundet bjergtrøjen i Paris, og at vi har opnået tre etapesejre i dette Tour de France. Det er rart, siger Majka.

  Den sidste etape søndag var på 137 kilometer og sluttede i Paris.

  En gang tidligere

  Første gang en polak indtog podiet i Tour de France var i 1993, hvor Zenon Jaskula vandt en etape, og endte på podiet med en samlet tredjeplads.