Første polske katolske kirke med online service

Katolsk kirke online service
En katolsk kirke i Poznan er den første kirke i Polen der tilbyder online service. Her ses den nye hjemmeside, hvor man kan bestille tid til skrifte, dåb, bryllupper og begravelser. Foto: PN Teknik.

POZNAN: Den første katolske kirke i Polen der tilbyder online service, er nu en realitet. Det skal være nemmere og mindre bureaukratisk at kontakte kirken.


Et sogn i Poznan – byen midt mellem Berlin og Warszawa – har som den første katolske kirke i Polen, indført online service.

Polens første online sognekontor giver katolikker mulighed for at booke et skriftemål eller arrangere en dåb, et bryllup eller begravelse via internettet døgnet rundt.

Online service er fremtiden for kirken

IT-systemet, som katolikkerne i Poznans Lacina-distrikt nu har fået, er af udviklerne betegnet som kirkens fremtid. Det sker på et tidspunkt, hvor antallet af polakker, der praktiserer deres tro, falder markant i Polen.

– Det hele begyndte med det faktum, at folk normalt ikke bryder sig om at gå på kontorer og håndtere papirer, siger sognepræsten Radoslaw Rakowski, til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

– Og normalt er sognekontorerne åbne fra klokken 9.00 til 11.00 eller fra 16.00 til 17.00. Det er når folk er på arbejde, og ikke kan komme til kirkekontoret, siger præsten.

EKSTERNT LINK: Online kirkeservice

Interessen for at gå i kirke er faldet markant i Polen, de seneste tre år. I dag praktisere 42 procent af deres religion mindst en gang om ugen. For tre år siden var tallet 70 procent.

Gymnasieelever fravælger kirken i undervisningen

 

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 500,00 – DKK 1.000,00.